Grytemat er god mat. Ofte er selve retten enkel i seg selv, men man trenger litt tid til å observere at den “lager seg selv”. Denne gryta er veldig god, vi hadde/ har den nå og da på søndager hjemme hos meg. Den passer kanskje best i helger da kjøttet må koke i litt over en time. Eventuelt kan man koke kjøttet ferdig kvelden før.
Du trenger til 4 personer:
1,2 kg lammesmåsteik eller fårikålkjøtt/ 3 ss smør/ 3 ts salt/ 1 ts pepper/ 3 dl vann/ 4 gulrøtter/ 6 poteter/ 1,5- 2 purre/ 2 ss tomatpurè
Fremgangsmåte:
Kjøttet deles i serveringsstykker, strø på salt og pepper. Brunes med smør i ei gryte, spe med vann. La koke totalt 1 time. Om du lar det koke noe lengre gjør ikke det noe.
- Kjøttet koker…
- Skrell poteter og gulrøtter, skjær i skiver. Kutt purre i ringer. Når kjøttet har kokt i 30- 40 minutter tilsetter du potet og gulrøtter.
- Ha i tomat og purre når det gjenstår 10- 15 minutter. Godt!